Olasztanítás:

Mit:
Olasznyelv-órák, olasz magánórák igény szerint, mint pl.: egyetemi/főiskolai felvételire, emelt szintű érettségire nyelvi felkészítés, közép- és felsőfokú nyelvvizsgára felkészítés,  fordítási gyakorlat, szövegolvasás, nyelvtani rendszerezés, újrakezdés, beszédfejlesztés, korrepetálás, kiejtésjavítás (pl. énekeseknél) stb.

Olasz szakos egyetemistáknak olasz nyelvi alapvizsgára való felkészülésben és nyelvi fejlődésben segítség: szövegértés, tömörítés, fordítás, beszédkészség fejlesztése.

Kinek:
Egyéneknek (felnőtteknek, egyetemistáknak, gimnazistáknak), 2-3 fős önálló szerveződésű társulásoknak (kollégák, csoporttársak, osztálytársak stb.)

***

Az önmagukat titkosszolgálati vagy Lázár János mellett dolgozó  jogászoknak  füllentő jeletkezőknek felhívom a figyelmét:

1. az ikes igék átismétlésére vagy elsajátítására,

2. a diszkrimináció szó jelentésének tanulmányozására. 

Ajkai fiatalemberek figyelmét pedig, akik Mária Teréziát keresik nálam, hogy a császárnő már évszázadokkal ezelőtt meghalt. (Soha nem késő előkapni egy törikönyvet, ha tud az illető olvasni.)
:)

Azoknak az érdeklődőknek, akik időnként felteszik nekem mailben a kérdéseiket, hogy, vállalok-e tanítást, vállalok-e magánórákat, olaszórákat, hol tanítok, mennyiért, mikor stb.; íme a válaszom: diszlexiásokat csak nagyon nyomós okkal, analfabétákat pedig egyáltalán nem tanítok.
:)

***

Hogyan:

Természetesen néhány órát is lehet venni, pl. vizsga előtt néhány óra beszélgetést, egy konkrét feladat elvégzésére pár órát, vagy konzultációs jelleggel stb.

Internetes távoktatással nem foglalkozom; a tanítás számomra személyes jelenlétet feltételező emberi kapcsolaton alapul, amelyben az ember hangjának, tekintetének, arcmimikájának, gesztusainak, metakommunikációjának is fontos szerepe van.

Kezdőket leginkább csak úgy vállalok, ha az illető már beszél egy idegen nyelvet.

Az óradíj az óra után fizetendő.

Az órát legkésőbb 24 órával korábban még le lehet mondani; az előre be nem jelentett módon lemondott óra díja kifizetendő. (Előre nem látható akadályok lehetnek az ember életében, de nem rendszeresen.)

A tudásomat és az időmet együtt bocsátom áruba. Ha valaki késik az óráról, a saját idejét és pénzét herdálja.

Ha valaki sűrűn mondja le az órákat, sűrűn változtatná az időpontokat, áttérek a havidíjas, "bérletes" szisztémára, amikor: a havi óradíj előre fizetendő, és két óra időpontjának a 24 órával korábban bejelentett megváltoztatására van mód egy megatározott időn illetve óraszámon belül. 

Mikor:

Délután 1/2 4-től vállalok tanítványokat este 9-ig.

Hol:
A lakásomon, egy nyelvi dolgozószobának berendezett, normális méretű szobában tanítok. Benne: nagy, fehér, szárazon törölhető mágnestábla, kényelmes székek, jó világítás, szótárak, nyelvkönyvek stb. Kellemes körülmények között, az olasz nyelvre és kultúrára irányuló műhelymunka folyik.

Kedves Érdeklődők!
Decembertől beszűntetem, befejezem az olasztanítást és megszűntetem a honlapomat. Tanítványokat a továbbiakban nem vállalok.